Cannibal Corpse – The Wretched Spawn [Metal Blade/Target 2004]

Efter det forrige album, den fede "Gore Obssessed", var det med spænding at denne nye skive, blev smidt i afspilleren. Kunne Cannibal Corpse fortsætte udviklingen fra "Gore Obssessed" og lave et endnu federe album?

Der bliver lagt ud med tonsertracket ’Severe Head Stoning’, som i bedste "Eaten Back to Life" stil. Tager lytteren med ud på et punket brutalt grindende eventyr, med slagkraftige dimensioner. Der er masser af intensitet og energi på drengen og så er der masser af friskhed over det nye materiale.

Cannibal Corpse er altid garant for tordnende riffs fra de 2 guitarister, samt masser af fede leads. Det bliver vi heller ikke snydt for denne gang. Også monster bassist Alex Webster, leverer alt for mange fede ting med de tunge strenge. Og endnu engang har han fået en stor lyd, samt masser af plads at boltre sig på.

På en eller anden måde er der noget gammeldags over numrenes opbygning, Der er meget "Eaten Back To Life" over kompositionerne. Meget direkte og slagkraftige numre, hvor visse har punkede tendenser. Dog lyder musikken slet ikke old school. Bandet er blevet mere teknisk og inkorporerer flere ting i de enkelte numre. Derudover så Kernon’s lyd også stor og flot. Jeg syntes også lyden på "Gore Obssessed" var rigtig fed. Men den blev jeg med tiden træt af, det tror jeg ikke sker med denne skive. Der er masser af kraft bag instrumenternes udladning. Og så er lyden meget dynamisk og organisk, meget lækkert at lytte på.

Dette er også skiven hvorpå Corpsegrinder leverer sin aller-fedeste vokal præstation på. Han growler, skriger, spytter og er så fucking intens, suveræn vokal førelse. Der er ingen tvivl om at dette er den fedeste Cannibal Corpse skive siden "Tomb Of The Mutilated" og igen et obligatorisk album til den seriøse death metal samling.

8/10