Weeping Birth – A Painting Of Raven And Rape [Self finansieret 2003]

Endnu et nyt bekendtskab for undertegnede. Weeping Birth er et en-mands bands fra Schweiz, som byder på brutalt, mørkt og atmosfærisk metal. Dette er bandets debut skive, dog har hovedmanden Vladimir masser af erfaring fra sine 2 andre bands Mirrorthrone og Unholy Matrimony.

Basen ligger i møgbrutalt death metal á la Morbid Angel, indflettet i det finder vi fede black metal riffs og stemninger. Vokalen er et mørkt growl, som af og til bliver erstattet af en næsten messende ren vokal. Growlet er fedt og rammende, men den anden vokal holder ikke.

Black metal atmosfærerne bliver skabt ved hjælp af iskolde guitarriffs og keyboard stykker. Både guitar og keyboard lyder lidt hen ad Emperor, det lyder faktisk ganske okay.

Lyden er fed, især når man tænker på at skiven er indspillet i Vladimir’s værelse. Der er noget kraft bag og produktionen er temmelig ren, samtidig med at der er en rå kant over musikken. Det eneste minus er trommemaskinen, der ikke lyder så naturligt. Men den får sgu lov til at arbejde for føden.

Det er ikke verdens mest originale skive som Weeping Birth, her har sat i verden. Inspirations kilderne er temmelig åbenlyse. Men sammensætningen af musikken er meget unik og rammende. Der bliver ramt nogle fede atmosfærer og det vilde og brutale death metal ræs, passer faktisk godt sammen med de atmosfæriske black metal stykker. Jeg er sikker på at der er masser af spændende musik at vente fra Weeping Birth.

7/10