Tenebrosus – The Fall Of Worthless Morals [Metal Mind/Pitchfork 2003]

Hæsblæsende black metal fra Polen i bedste nordiske stil, jaja, hvis vore svenske og norske brødre ikke kan. Så kan de sgu levere varen på den anden side af Østersøen.

Der er fuld knald på drengen fra start til slut. Det ene onde, hæsblæsende og kolde riff, afløser det andet. Trommerne hamrer nådesløst af sted, både lilletromme, stortrommer og bækkener, får seriøse tæsk. Bassen banker igennem lydmuren som torden. Og den meget fede vokal, udspyr brændende galde i alle retninger.

Kompositionsmæssigt er der hentet inspiration hos især horder som Dark Funeral, Marduk og så er der lidt Mayhem (æra: De Mysteriis…) lyd over guitaren. Ikke originalt, men heller ikke dårligt. Ondskaben bliver leveret med fuld tryk på og med masser af energi og dedikation.

Lyden er også ganske udmærket. Lidt småkaotisk og rodet, men med masser af energi og mørke. Der er kraft bag instrumenterne og især vokal og guitar er blevet tilgodeset.

Rigtigt fed black metal skive, der ikke byder på de store fornyelser. Pointene bliver udelukket givet for energi, indlevelse og de store mængder sort energi der er at finde på skiven. Dette burde glæde de fleste black metal fans.

7/10