Nocturnal – It’s Pure [Selv finansieret 2003]

Grimt polsk black metal med meget sort sjæl, er hvad Nocturnal leverer. Der bliver leveret grumt hæsblæsende black metal i bedste nordiske stil.

Der er masser af dissonans fra de forvrængede guitarer, der hele tiden leverer enkle, men kolde og grimme riffs. Trommerne holder stilen, fra det enkelte, til det mere hårdtslående, hvor både lilletromme og stortrommerne skriger efter nåde. Umiddelbart vil jeg gætte på at det er computer trommer, men de lyder faktisk meget godt.

Vokalen er et highlight. Grum og grim, den lyder meget frustreret, fortvivlelsen skinner igennem og følelserne kan mærkes. Der er masser af sjæl i vokalen, og sjæl er noget der også går igen i musikken. Det er ikke fordi musikken eller stilen er helvedes original. Men den følelse der ligger bag, skinner igennem den mørke atmosfære og hvad er black metal uden sjæl og følelse?

"It’s Pure" burde skabe hygge i mange juletrætte hjem, den hjælper i hvert fald mig med at få nisser og glæde på afstand. Og udover de 6 numre, inklusiv intro og outro, "It’s Pure" består af. Så er der 2 bonus tracks fra en rehearsal fra 1996. 2 fede og endnu mere rå numre, som også viser at bandet har holdt fast i den stil de synes er fed! Ved første ørekast lyder det meget råt og enkelt, men jeg kan love dig for at det vokser med tiden, her er potentiale til at skabe røre i den mørke undergrund.

8/10