Misery Index – Retaliate [Nuclear Blast/VME 2003]

Damn, så er der satme death metal på drengen. Misery Index var nok mest kendt for at være bandet, der husede en del Dying Fetus udbrydere. Nu er der kun 2 af dem igen og sammen med trommeslager Matt Byers, knuser de nu en seriøs gang kranier.

Stilen er god gammeldags death grind med et moderne approach. Der er fuld fart over feltet og det er satme brutalt. Tag det fedeste fra Terrorizer, Napalm Death, gammelt Bolt Thrower, og ja sågar Deicide, så har du hvad Misery Index handler om. Fede mainriffs, der bliver hamret af sted og ind i hovedet på lytteren med 7 tommer søm. Vildt hurtigt og afvekslende trommespil, fee trommeslager. Deroveni tung og hamrende bas og en voldsom fed vokal.

Det fede ved bandet, er den måde de griber de fede gamle ting an på en ny måde. Hele tiden føler man sig hensat til de andre bands musik. Men der er også elementer de ikke havde. Og så den pågående vokal, damn det er sgu godt.

Her er en skive som samler slut 80ernes og start 90ernes grindcore og death metal med nutidens standarder og teknik. Flot bro der bliver bygget. Jeg har sagt det mange gange før i år, men her har vi sgu endnu en kandidat til årets bedste death metal skive.

9/10