Hegemoon/Runes Of Dianceht – SplitCD [Eastside Records 2003]

Endnu 2, for mig ukendte bands skal nu under kniven. På denne split CD præsenterer polske Hegemoon 7 numre og en intro og russiske Runes Of Dianceht 6 skæringer.

Hegemoon ligger ud med knaldhårdt black metal. Misantropi, had, had og endnu mere had vælter ud af højtalerne. Harske forvrængede guitarriffs fylder stuen, den svinske vokal griber fat i indvoldene og trækker dem ud, alt imens de 2 stortrommer for seriøse tæsk. Bandet leverer traditionelt nordisk black metal med et kaotisk Østeuropæisk twist, som gør det temmelig unikt og hårdtslående. Især vokalen er en grim satan, der nok skal skabe enten glæde eller utryghed. Sangene er velskrevne og er meget direkte og hårdtslående, ingen pis her.

Der er masser af ond og mystisk atmosfære inde over musikken og der er også et par nostalgiske black metal riffs at finde her og der. Velskrevet og velspillet black metal med nosser og følelse.

Runes Of Dianceht leverer også grumt black metal, lidt mørkere og noget mere rodet end Hegemoon. Enkle guitarriffs, en episk bas, som man kan høre hele vejen igennem. Klaprende trommer et sted i baggrunden. Og en grum skrigende vokal, der virkeligt udtrykker had og frustration.

Udtrykket er meget rodet og kaotisk og samtidigt hårdtslående. Ondskaben skinner igennem musikken, sammen med de klare Burzum referencer. Dette er bare ti gange så brutalt og grimt som Burzum. Men samme fede atmosfære bliver indfanget, med lidt af de samme virkemidler.

Hegemoon er klart det fedeste band på denne skive, men Runes Of Dianceht ligger lige i hælene på polakkerne. Splitten byder på en fed lytter på 2 fede bands fra den gamle østblok, ingen fans af harsk black metal burde snyde sig selv for denne skive. Dog hav i mente at dette ikke er for svagt sindede!

9/10