Demonized – Demonized [Osmose/Superion 2003]

Det her er en skive jeg ahr set frem til, lige siden trommeslager Oscar Garcia sidste år løftede sløret for at den var på vej. Jeg havde håbet på noget nyt materiale, siden jeg i 2001 fik Demonized's splitalbum med Domain (nu ravager, red). For derpå leverede de 2 fede numre og en forrygende version af Metal Church’s ’Metal Church’.

Når først man har trykket på play, så er der kun en vej, og det er nedad. Demonized fører en, direkte ned i helvedes grotter og de giver ikke frivilligt slip. Stilen er multi-grindende black metal af ond æt. Oveni i det ligger Antimo’s grumme grumme blanding imellem et growl og et skrig, fedt at høre at han mestrer andet end det gylp han præsterer i Disgorge.

Hvor al den ondskab som Demonized besidder, kommer fra aner jeg ikke. Hele skiven er omkranset af en mørk og ond atmosfære. Og det mørkeste er lyden. Den er tung og kompleks, og før man kommer igennem den, virker albummet fjendtligt.

Guitaren leverer fede og grumme riffs, i et godt tempo. Der bliver leveret klassiske black metal, noget tungere end sædvanligt. Deroveni er der også speed metal lydende ting engang imellem, meget sjovt. Og det passer faktisk udmærket ind i det ellers overbrutale univers. Trommerne er også et kapitel for sig selv. Lynhurtige, meget afvekslende og med masser af fede breaks.

Hvis du kan klare tordnende tungt death metal lyd, med black metal riffing. Lidt speed metal her og der, især lead arbejdet går den vej. Smadrende trommer, voldsom vokal og en møgtung lyd, så er "Demonized" noget for dig. Det her er AngelCorpse på speed... metal…

8/10