Dark Stone – Blood Vengeance [Demo 2003]

Endnu engang slår svenske Dark Stone uventet til med deres højst uortodokse form for metal. Jeg har meget svært ved at beskrive det, men skal gøre mit bedste.

For det første så er det tungt, tungt som ind i helvede. Tempoet er dræbende doomy, guitariffene meget simple og få, men effektfulde. De river fat i kråsen og rykker til, man er fanget i spindet. Trommerne leverer enten sagte perkussion, eller tordnende dobbeltstortromme angreb. Bassen holder rytmen i et stille jerngreb. Og forrest ligger den grimme vokal, som bedst kan beskrives som et growlende dybt skrig.

Musikken er meget fængende, og det er det farlige ved den. Når den først sidder der, så sidder den der sgu og man skal lige høre nummeret færdigt. Det er ikke fordi det ellers er så videre interessant, numrene er bygget rimeligt enkelt op. Der er også et episk præg over numrene, som er med til at skabe en fed atmosfære, man drømmer sig tilbage i tiden, imens man skråler ’Evil Knows Evil.

Lyden har fået et gevaldigt hak opad siden bandets første demo "La Matanza". Og det hjælper gevaldigt på materialet. Det fortjener denne mere kraftfulde lyd. Der er noget ved Dark Stone’s musik der fanger mig, hvad kan jeg ikke sætte fingeren på. De blander nogle fede ting på en fed måde. Deres musik er hårdtslående og gribende og meget anderledes end den gængse ting. Tjek bandet ud, jeg vil garantere for at pengene er givet meget godt ud!

7/10