Budsturga – Chthonic Heritage [Selv Finansieret 2003]

Så er der depressivt, misantropisk mørkt og malende ambient black metal på programmet. Budsturga er et en-mands band fra Rusland og dette er debut skiven, som byder på seks skæringer i løbet af 46 minutter.

Kolde og grimme guitarriffs bliver leveret i et langsomt tempo. Computer trommerne leverer dommedags perkussion. Den ultra grimme og frastødende vokal, der næsten bliver gylpet op. Spytter de hadske tekster ud i stuen. Kolde og industrielle effekter maler atmosfæren dybrød og gør hele seancen mere skræmmende.

Budsturga er helt suveræn til at opbygge mørke og dystre stemninger. Det er det musikken er bygget på. Hele tiden kommer der elementer der er grimmere og mere skræmmende end de forrige. Lad det være vokalen der bliver mere ekstrem, trommerne der larmer mere. Eller en elektronisk effekt, som hornene i ’Misanthropia Sickness’.

Jeg har brugt noget tid på at komme ind på sjælen af denne skive. Først skal de enkle black metal riffs, de elektroniske elementer og vokalen lige bearbejdes. Derefter så bliver man åbenbaret for et storslået album, der spiller på mange strenge og rammer plet i følelsesregistret, med alle de rammende lyd scenarier. Kompositionen af numrene er virkelig flot, sjældent rammer effekten ved siden af og den mørke misantropiske atmosfære er hele tiden at finde, sådan her skal hadefuldt metal lyde.

8/10