blad (1965 bytes)

 

Ordene som jeg skriver om bladene skal ikke tages som en egentlig anmeldelse, men mere som en analyse af hvad de har at tilbyde. Derfor er der også listet hvilke bands som der er interviews med og hvilke bands som optræder på eventuelle cd'er.

Karakter skalaen er her bare for at illustrere hvordan bladet ligger i forhold til godt og dårligt. Karakteren "I" er den dårligste, og karakteren "III" er middel og tilsidst karakteren "V" som er absolut topklasse og gør bladet mere eller mindre købsbetinget.

Mighty Magazine #16

Så slår holdet bag Mighty Magazine endnu engang hårdt til. Denne gang med det der indtil videre er det bedste Mighty Mag, til dags dato (dog savnes charmen fra nummer 9 og 10). Layoutet er helt i top. Opstillingen er god, alt i bladet er let at læse, da der ikke er nogle dumme kontrast misere.

Som altid har Bjarke og Michael hevet fat i en interessante bunke bands og denne gang kan blandt andet nævnes fede interviews med Hate Eternal, Grave, Immolation, Nile, Amon Amarth, HateSpheere, og listen kunne fortsætte, det er faktisk kun interessante bands der er featured i dette nummer.

Anmeldelserne er som altid harske og direkte, der bliver ikke lagt fingre imellem nogle steder og det er sgu rart. Demo anmeldelserne som den kære Demolition Man står for, er stadig en gang pre pubertets lal svingende fra ligegyldig læsning om bandet fra Center Pub, til bandet der må være godt på grund af at bandet består af 5 norske piger. Men selvom humoren til tider slår fejl, så når han altid frem til pointen.

Indtil videre har Mighty Mag altid budt på habil læsning, og sådan er det også denne gang. 34 sider med lidt annoncer her og der og små typer, så pladsen er maksimalt udnyttet for læserens fornøjelse. Derudover så følger der 2 CD’er med bladet. En med usignede bands og et med etablerede acts og det er sgu en meget fed ide. Der er i hvert fald fuld valuta for de sølle 30 kroner som bladet koster, så du kan sgu ikke være bekendt ikke at fremskaffe det!

V

Interviews: Brave, Dark Tranquillity, Deranged, Grave, HateSphere, Hate Eternal, In Flames, Immolation, Napalm Death, Nile, Raised Fist, Sacrificial, Satyricon, Soulless, Taetre, The Dillinger Escape Plan og The Loveless

Golden Lake Productions – Underground Magazine/Catalogue – Issue # 1 winter/spring 2002

Så er der nyt på tryk fra Skotland. Det er pladeselskabet og distroen Golden Lake som står for udgivelsen. Der er lagt vægt på den mørke undergrund og på lidt flere britiske bands end normalt.

Bladet er flot sat op, men bærer tydeligt præg af at det stammer fra undergrunden og at det er det første forsøg. Layoutet er overskueligt og farverne er inde i bladet er holdt i sort og hvidt, det spiller sgu altid.

Der er mange fede og interessante interviews repræsenteret og anmeldelserne er også gode og fair. Og kommer ind på de væsentlige ting.

Det er 2 brødre som står for udgivelsen og skabelsen af bladet og man må sige at de brænder for metallen, da der er lagt noget arbejde i denne udgivelse.

Udover de sædvanlige metal ofringer, bliver vi også budt på lokale historie timer, og det spiller altid max, når tingene er ordentligt skrevet og det er de her.

Folk som synes at Metalized og Terrorizer er fede blade, vil nok ikke synes om dette, da det er alt for undergrunds orienteret. Men hvis du vil have et indblik i denne tids undergrunds scene, så er dette sgu et godt sted at begynde, dette blad er anbefalelsesværdigt… Og så er det gratis hvis der er flere eksemplarer tilbage! Der skal nok også lige nævnes at der medfølger en CD, spækket med fede tracks, blandt andet er en del af interview-ofrenes musik repræsenteret.

III

Interviews: April Etherial, Aurora Borealis, Enthroned, Gorerotted, Hell-Born, Malediction, Mitthras, Mourning Beloveth, Mystica, Obsidian Gate, Ordo Draconis, Orphaned Land, Thanatoschitzo og Tvangeste samt en mexicansk scene rapport.

Golden Lake Productions

19 Castlehill Drive, Newton Mearns

Glasgow, G77 5JZ, Scotland

http://musicfans.to/goldenlake

serenade4@yahoo.co.uk

 

Mighty Magazine – Issue # 15

Hell yeah, Mighty Magazine er tilbage i sin rigtige form på engelsk, og lortet er igen kun lavet af hovedmændene Bjarke Ahlstrand og Michael H. Andersen. Efter lidt for meget pop i de foregående par numre, er bladet nu vendt mere end stærkt tilbage.

Der bliver som sædvanligt præsenteret en masse fede bands i løbet af siderne, men til forhold til de første 2 Mighty Magazines, så er det lidt større og mere anerkendte navne som løber med al æren nu. Selvom der dog er et par interviews med mindre kendte navne som Fairytale Abuse og Compos Mentis.

Anmeldelserne er også meget fair og velskrevne og især Bjarkes anmeldelse af Decapitated’s ’Nihility" spiller, der er sgu ikke noget som Thin Lizzy! Det er dog ikke på alle punkter at jeg personligt er enig med de 2 herrer, men sådan skal det sgu være, der er da heldigvis ikke 2 der har ens smag.

Layoutet er lækkert og flot sat op, men hvis man skal være kritisk, så er typerne satme små. Jeg kan godt forstå hvorfor, jo mere materiale i bladet jo federe. Men skriften kan sgu ikke tåle at blive mindre.

Der er sgu noget af den gamle Mighty Magazine stemning over bladet igen, og det er det der rykker karakteren helt op. Hele vejen igennem har det været et fedt blad. De sidste par numre har bare manglet stemningen, men nu er den tilbage… KØB… KØB… KØB… Og så er der jo også den medfølgende CD, med masser af fede tracks, og der er sgu en masse fede danske ting repræsenteret, sådan!

V

Interviews: Bolt Thrower, Compos Mentis, Daemon, Devin Townsend, Fairytale Abuse, Lock Up, Mercenary, My Dying Bride, Paganizer, Solar Dawn, Windir og Witchery.

Mighty Magazine

Korsørgade 29, 2. th.

2100 København Ø

www.mightymusic.dk/magazine

magazine@mightymusic.dk

 

Holy Sword Multimedia CD rom ’zine

Dette er første udgave af dette græske cd-rom ’zine og jeg er satme imponeret. Udover de sædvanlige anmeldelser, interviews, features osv. er der 43 mp3 filer og 6 video klip, så ud over at læse om de forskellige bands ,hvis man kan græsk, kan man også høre og de nogle af dem, det holder sgu.

Der er lagt meget arbejde i denne produktion og det hele kører også gnidningsfrit når først cd- rommen er lagt i maskinen.

Jeg kan intet sige om anmeldelser og interviews da det hele er på græsk, men der er taget fat i bands som Battleroar, Overlorde, Arryan Path osv. Af musik er der f.eks. lyd på Twisted Tower Dire (+video fra Wacken), Emerald, Raging Storm, stainless Steel, Valhalla, Votan og mange flere. Som nogle nok kan se drejer det her sig om heavy metal og de nært beslægtede grene som episk metal, speed, progressivt, doom osv. Så hvis man er til det og kan læse græsk er Holy Sword toppen.

Hvis du har muligheden så prøv at få fingrene i svinet, da der er rigtigt meget fedt musik her på. Hvordan du skal få fat på det ved jeg sgu ikke rigtigt, da det ikke er til salg men følger med skiver fra nogle græske labels, men prøv at tjekke websitet ud eller skriv til Antonis som er hovedmanden bag det. Derudover så skulle næste udgave komme på engelsk og det glæder jeg mig satme til!

IV

Interviews: Arrayan Path, Battleroar, Denial Price, Dream Weaver, Emerald, Four Seasons, Overlorde, Power Storm, Raging Storm, Stainless Steel, Talamasca, Tornado, Vortex, Warlord og Wotan.

http://clix.to/holysword

warlordtony@yahoo.com

 

Tornado Magazine # 4

Så er tiden kommet til endnu et slag i ansigtet på svage sjæle, og så er det direkte fra Sønderjylland.

Som altid har Ustummalagam haft fingrene i nogle interessante bands, og selvfølgelig er mange af dem fra den sorte undergrund, men denne gang er der da blevet plads til "store" som Darkthrone og Usurper. Der er også 3 label ansvarlige som er røget en tur i den varme stol. Denne gang er det folk fra Damnation Records (RIP), Primitive Art Records og View Beyond Records, sådan noget er sgu altid spændende at læse. Jeg kunne godt savne lidt mere variation i interviewene, men det er sgu svært at finde på nye spørgsmål hele tiden og der er nogle generelle ting som man altid gerne vil vide.

Også denne gang er der en ordentlig bunke anmeldelser af alverdens ting. De er som altid fair og så bliver Ustumallagam’s smag for horror metal endnu engang slået kraftigt fast.

Lay-outet har heller ikke ændret sig synderligt siden nummer 3, der er stadig masser af fede rammer. Dog er der nogle af siderne som er trykt lidt svagt, så nogle gange skal man satme have luppen frem for at læse hvad der står, men det er heldigvis kun et par steder, så det ændrer ikke på helhedsindtrykket.

Helt klart Danmarks fedeste blad som slår de halv kommercielle Metalized og NRG med flere længder. Der masser af interessant læsning i denne lille sag, så kontakt Tornado hovedkvarteret i Sønderborg og få din kopi!

IV

Interviews: Arghoslent, Vomitfago, Funeral Rites, Kill, Darkthrone, Forefather, Minotaur, Usurper og Blood Thirsty Demons

Tornado Magazine

C/O Ustumallagam

Nørager 10C

1.MF

DK-6400 Sønderborg

http://tornadomagazine.cjb.net

ghoul@get2net.dk 

 

Leather N’ Spikes - #4

ISSUE4.jpg (14772 bytes)

Hvem har ikke hørt om Leather N’ Spikes fanzine, forhåbentligt har størstedelen af de folk som beskæftiger sig med undergrunds scenen ellers har de sgu sovet godt og grundigt i timen.

Bladet omhandler den ekstreme undergrunds scene og denne fjerde udgave fra vinteren/foråret 2000 er bands som Swordmaster, Bestial Mockery, Deranged, Varathron trængt op i et hjørne og udspurgt af Cath som er kvinden bag det dødelige blad. Som noget helt ekstremt og pisse fedt er forsiden præget af et billede af en ung mand som står foran et bål. Denne mand er ingen andre end Panzergeneral Jørmungand, fra den onde enhed Mordulv. Det er sgu rart at se bands fra den danske undergrund har stor respekt i udlandet!

Anmeldelserne er af undergrunds udgivelser ikke noget pis med Metal Blade osv. her. Gode og fair? Anmeldelser hvor der bliver lagt stor vægt på sygelig brutalitet og endnu mere sygelighed, det er sgu da det metal handler om, ikke?

Bladet er sort og hvidt og lavet i cut n’ paste style, altså et old school produkt med masser af integritet og stolthed. Som altid er der også en feature om et af datidens store bands og denne gang er det Celtic Frost og Hellhammer som er beskrevet af Qojau fra Imperial. Der er også anmeldelser af en del live shows, og de er skrevet af så prominente folk som Master Motorsäg fra Bestial Mockery og Sabazios Diabolus fra Lust.

Jeg er rigtig glad for Leather N’ Spikes og finder Cath’s skriblerier interessante. Desværre er der mange som afskriver bladet når det ser det sort/hvide cut n’ paste layout for det er satme en skam, for selvom layoutet er rimeligt simpelt er indholdet fuld af kvalitet, og det er sgu da det det handler om! Så send nogle penge op til Canada og få dette fede blad eller de 2 nyeste eksemplarer imellem dine fedtede fingre!

IV

Kontakt:

Leather N' Spikes

C/O Cath

35 Brousseau

Lorreteville QC

Canada

Email: clac@globetrotter.net

website: www.geocities.com/nuklearcath

 

From Beyond Zine – Issue 5

Dette nummer af norske From Beyond Zine har efterhånden et par år på bagen men kan stadig købes og så er indholdet stadig relevant og fedt. Der er fokus på death-, thrash- og black metal og især bands som gar haft nogle år på bagen og har haft tid til at vise hvad de står for, her kan blandt andet nævnes Aggressor, Vomitory, Immolation osv. Derudover er der også masser af plads til nyere undergrunds horder som Atomizer, Burning Inside og Encabulos, så har er noget for enhver smag.

De forskellige interviews er rigtigt fede og der bliver stillet en masse fede spørgsmål, Harald som er manden bag From Beyond har været med i metal scenen i mange år og kender mange af dem som han snakker med, så det skaber en helt speciel atmosfære og man får mange ting at vide om de forskellige bands.

Anmeldelserne er også okay, nogle er meget korte andre meget lange. Det er let at se hvilke bands anmelderen kan lide og hvilke han ikke kan lide, men anmeldelserne er sgu stadige meget fair.

Bladet er krydret med artikler om horror/gore film og i dette nummer er der en feature omhandlende Lucio Fulci og en artikel/anmeldelser om/af kannibal-horror film, det er fedt nok med lidt adspredelse og igen har forfatteren godt styr på emnerne, så man får noget ud af at læse det.

From Beyond er et kvalitets blad som nok mest henvender sig til folk som virkelig går op i metal og vil bruge noget tid på at sætte sig ind i de forskellige bands og deres scene, det er faktisk rigtigt fedt. Men nye metal hoveder kan også uden problemer få noget ud af bladet, da alle de bands som er med, bliver præsenteret på en rigtig god og spændende måde. Jeg kan kun anbefale bladet, som jeg har bragt mange gode stunder med.

IV

Interviews: Nile, Infernäl Mäjesty, Agressor, Cannibal Corpse, Burning Inside, Dementor, Hate Eternal, Repugnant, Centinex, Gospel Of The Horns, Throneaon, Usurper, Myself Am Hell, Encalubos, Atomizer, Vomitory, Testament, Abbadon Incarnate, Immolation

From Beyond Zine – Issue 6

Udover det som står skrevet i den ovenstående beskrivelse af From Beyond #5 er der ikke så meget at tilføje til #6. Layoutet er blevet bedre og bladet er nu trykt på blankt papir. Desværre har bladet mistet lidt af sin charme ved layout skiftet, da mange af de sjove billeder som var sat ind på de mærkeligste steder er væk. Det har nok også noget at gøre med at side antallet er skåret ned fra 38 til 30, så få at få noget mere tekst er der nogle billeder færre og det er egentlig en fair beslutning.

Der er stadig en fed blanding af store og små bands og det hele er ligesom i #5 leveret meget professionelt og meget læseværdigt, så let røven og få fat i disse 2 eksemplarer… det kan sgu ikke gå hurtigt nok!

V

Interviews: Necrophagia, Diabolic, Decayed, Darkthrone, Immolation, Morbid Angel, Asphyx, Vomitory, Nifelheim, Holocausto Cannibal, Machetazo, Macabre, Rebaelliun

Kontakt:

From Beyond Zine

P.o. Box 1756

N-7416 Trondheim

Norway

Email: zombi@c2i.net

 

Lykos #6 02/01

Det engelske Lykos zine er efterhånden ved at være en fast institution i undergrunden. Med dette eksemplar kommer mainman Sam Wright og hans håndlangere godt rundt i metallen’s mørke afkroge. Udover de sædvanlige metal relaterede ting er der en lille artikel om forbudte bøger i USA og en film feature af "The Ugly". Derudover er det hele krydret med lidt fedt artwork.

Anmeldelser er er ingen af i bladet, de er nemlig flyttet over på det lidt hyppigere udkommende Hair Of The Wolf, som har samme ophavsmænd som Lykos, med Lykos#6 for du HOTW#6, 7 og 8, som er proppede med anmeldelser. De er sgu også meget fair og neutralt skrevne, og der en del undergrunds udgivelser featured her.

Der er rigtigt mange fede interviews i bladet, med en del fede bands, ukendte som kendte. Der er bl.a. taget fat i Rebaelliun, Liege Lord, Aurora Borealis, In Aeternum og Hatesphere (ja sgu!). Der udover er der også en portugisisk scene rapport.

Layoutet er godt og overskueligt, og teksten er sort trykt på hvidt så der er heller ingen problemer med at læse den. Som skrevet er der også en del artwork i bladet, mest i form af rammer, men også andre illustrationer dukker op her og der. Dog er der ingen af dem som er generende, de passer alle sammen ind i helheden og skaber lidt atmosfære.

Når stykket skal gøres op er Lykos et rigtigt godt blad at gå i lag med, der er fokus på mange fede bands og de forskellige interviews er meget gode og informative. Der er selvfølgelig de sædvanlige slåfejl, men der skal man af med nogle flere kroner få at undgå, disse 60 sider + Hair Of The Wolf kan nemlig købes for sølle 2 £.

IV

Interviews: Liege Lord, Aurora Borealis, Hatesphere, In Aeternum, Rebaelliun, Deathless, Undermoan, The Enchanted, Asatru, Mechanix.

Kontakt:

Sam Wright

18 Limefield Terrace

Levenshulme

Manchester

M19 2ED

UK

Email: lykoszine@yahoo.co.uk

Website: http://www.cryogen.com/lykos

 

NIGHTWALK MAGAZINE, ISSUE 4, SPRING 2001

Nightwalk Mag stammer fra Ungarn og koncentrerer sig hovedsageligt om death- og black metal. Dette er det 4. Nummer og det udkom i foråret 2001.

Anmeldelserne i bladet er ikke så lange, men fortæller hvad de skal og så er de meget fair.

Forcen ved Nightwalk er uden tvivl interviewene. Der er masser af fede bands i ilden og der bliver stillet mange interessante spørgsmål.

Lay-outet er godt og solidt, men rimelig standard. Der er baggrunde bag alle tekster, men de er lavet sådan at de ikke generer læsningen, det er noget af et plus.

Der nogle få slå/stave fejl her og der, men ikke noget som er generende i det store hele.

Nightwalk er et rigtigt fedt og informativt blad, som har fat i en masse store og etablerede navne, selvom der også har sneget sig et par mindre kendte bands med. Alt i alt et blad som er værd at investere i og bruge nogle timer sammen med.

IV

Interviews: Susperia, Misteltein, Lux Occulta, Darkthrone, Dødheimsgard/DHG, Obsidian Gate, Panzerchrist (ja, sgu!), Cultus Sanguine, Thyrfing, Einherjer, Hin Onde, Havayoth, Mandatory, Morbid Angel, Limbonic Art, Ancient Wisdom.

Der følger også en cd med bladet hvor følgende bands optræder på: Susperia, Baltak, Kingdom, Casketgarden, Mourning Beloveth, Divine Rapture, Dark Dominion, Empty, Summon, Secretain, Anhead.

Kontakt:

Nightwalk

C/O Atilla Mate

H-4032 Debrecen

Tessedik S.140.

Hungary

attilamate@hotmail.com

 

VAMPIRIA MAG #5, JUNE 2001 "My Kingdom"

Vampiria # 5 cover - Anders.jpg (418106 bytes)

Så er der et blad fra Italien på programmet, og jeg må indlede med at sige, at det er et af de mest professionelle produkter jeg nogensinde har set. Lay-outet er simpelthen så gennemført og flot, at man tror det er løgn.

Som man kan læse ud af titlen er manden bag bladet (Francesco Palumbo) betaget af vampyrer og deslige. Og man kan da også læse om en del bands i bladet som relaterer til det emne. Det er dog ikke det eneste, der bliver præsenteret en masse forskellige stil arter undervejs. Der er sgu alt fra Death til black til mørk elektronisk musik, gothic osv…

Andmeldelserne er gode og fair, men det hænder at de bærer præg af hvilke genrer han bedst selv kan lide.

Der er masser af fede interviews , både med store og velkendte bands og så er der også mange (for mig) ukendte undergrunds bands, en rigtig fed blanding, hvor man både kan læse om dem man kender samt lære nogle nye bands at kende.

Som skrevet i starten er lay-outet 110% professionelt og spiller max! Vampiria er et virkeligt anbefalelsesværdigt blad, her er noget at komme efter for alle og så får man noget kvalitet for pengene.

V

Interviews: Necrodeath, Zyklon, Thorns, Notre Dame, Canaan, Girls Under Glass, In The Nursery, Theatres Des Vampires, The Candles Burning Blue, Skyfire, Mangled, Varathron, Lahka Muza, Arise From Thorns, Von Thronstahl, Morpheus, Rakoth, Joyless, Void Of Silence, Horrid, Em Sinfonia, Gothica, Chalice, Ad Inferna, Thyrestean Feast, Semen Datura, Crowhead, Black Thorns Lodge, John Santerineross.

Der følger 2 cd’er med bladet med følgende bands: Void Of Silence, The Candles Burning Blue, Nightside, Divine Rapture, Fatal Protrait, Plan E, Camembert, Apoplexy, Elvira Madigan, Modern Funeral Art, Zeenon, Viu Drakh, Void II Void, Albireon, 1917, Fuck The Facts, Necron, Tuatha De Danann, Undertakers, Tri-state Killing Sphere, Scarve, Handful Of Hate, L’ahka Muza, Godsize, Enforce, Serpent Eclipse, Let Me Dream, Malefactor, Funeral, Vexed, Morpheus, Lynch Law, Ravens Over Gomorrah, Absence Of Faith, Disinter, Lathebra.

kontakt:

Francesco Palumbu

Via San Clemente 106

84015 Nocera Superiore (SA)

Italy

Vampira@inwind.it