Vokodlok – Mass Murder Genesis [Beauty Of Pain Productions 2003]

Så har rumænske Vokodlok fundet vej til min postkasse. Det er bandets debut fuld længde, men det er satme ikke til at høre. Musikken bliver leveret med passion, energi og aggression og en professionalisme der sjældent er hørt fra et debuterende band.

Stilen er hårdkogt black metal med influenser fra tungt death metal og så er der også en del tungt rock over guitarens til tider fede power chords. Udover det tunge guitarspil, står den selvfølgelig også på lynende hidsig riffing i bedste black stil. Trommernes arbejde er også habilt, der bliver klappet godt til trommmerne. Og selvom bækkenerne er gemt lidt væk i den mørke produktion, så er trommespillet fedt.

Vokalen er et kapitel for sig. En mørk og grim gravrøver vokal, som kan finde på at jage en om natten, man kan ikke vide sig sikker. Ubehagelig og pågående, virkelig fed.

Som skrevet er lyden lidt primitiv, men passer pissegodt til musikken. Dog kunne bækkenerne og bassen godt bruge noget mere plads. Guitar og vokal er som sædvanlig de 2 elementer som bliver fremhævet i lydbilledet. Men hvad helvede det virker.

Der er ikke mange originale momenter over musikken. Men den bliver leveret habilt og brutalt ud i vores stuer. Der er sjæl og energi i musikken og så må jeg sgu nok krybe til korset og sige at det er det bedste "nye" band jeg har hørt indenfor genren i lang tid. Der er også en god vekslen imellem de blastende stykker og de tungere rockede parter og det er med til at sikre holdbarheden af skiven.

7/10