Sturm – Fragmente [Source Of Deluge/Pitchfork Promotions 2003]

Det er ikke altid at jeg forstår den musik som jeg anmelder. Nu sidder jeg for eksempel og lytter til tyske Sturm. De leverer en gang halv aggressiv break orienteret tung metal med meget mærkelige elementer.

Musikken er bygget op over tunge groovy guitariffs, uden meget sammenhæng. Trommerne leverer tunge strukturer, der er næsten noget tribalt over trommernes enkle og forførende rytmer. Bassen hamrer tungt derude et sted og det pulserende greb, holder lidt styr på musikken.

Vokalen er mildest talt elendig og forstyrrende at høre på. Tung og uinteressant, næsten messende, men ligegyldig. Det er uden tvivl samfundskritisk budskaber som bandet leverer og der er da også noget vrissen over vokalen.

Sturm blander en del elementer og ender med at levere hvad man ville kunne kalde Tysklands svar på Sepultura. Det er dog ikke ment i positiv forstand, da bandet blander deres tunge metalliske hardcore med elementer fra mellemøstens fængende og mystiske melodier og trommestrukturer der kunne høre hjemme i et regnskovsband. Musikken er for dårlig og uinteressant og skiven alt for lang, måske vil en rigtigt frustreret tysk teenager kunne finde glæde i dette, andre vil sgu ikke.

1/10