Mysterium – Soulwards [Prophecy Productions/VME 2003]

Tyske Prophecy Productions udgiver til tider nogle skiver der er svære at komme ind på livet af. Sådan er denne skive fra, det for mig ukendte blad, Mysterium. Mørk og dystert gotisk rock med både smukke melankolske stemninger og noget lidt mere brutalt guf.

Der bliver vekslet godt imellem mørke dystre stemninger og mere rockede melankolske parter. Tempoerne bliver også vekslet godt. Det samme kan siges om vokalarbejdet. Den mest brugte er en gang black metal skrigeri. Dertil kommer en fed ren mandlig vokal, noget visken og lidt skønsang og hvisken fra S. Tiefensee, som er det feminine indslag på skiven.

Kompositionerne er opbygget på en klog måde. Der bliver hele tiden bygget op til klimaks. Der bliver også en del lækkert guitar arbejde på skiven. De generelle rytmer er ikke noget at skrive hjem om. Men lead arbejdet er fedt og bund solidt.

Det er en halvsjov skive jeg med at gøre her. Nok fordi jeg har lidt svært ved at find en relation til den. Jeg kan sgu ikke sætte mig ind i bandets atmosfære og musik/mystik. Dog er skiven kompositionsmæssigt i orden og musikken er mere en habil. Så tilhængere af bandet og deres mørke niche, skal nok få meget glæde af "Soulwards".

7/10