Grimnismál – De Urgamle Stier [Grindcore Productions 2002]

Et nyt år og et nyt udspil fra Grimnismál. Efter 2 succesfyldte demoer, er vi nået til et minialbum på Grindcore Productions. Som på de 2 forrige udspil, bliver vi budt på 6 numre, hvoraf 2 er instrumentale.

Approachen er blevet noget mere heavy metal end tidligere og deraf er musikken også mere afdæmpet. Og stemningerne kommer egentligt bedre frem. Der er også flere stemningsmomenter at finde i det nye materiale. Selvom xylofon nok ikke er det mest anvendte instrument indenfor genren, så synes jeg faktisk at det virker suverænt godt.

Der er også blevet hentet lidt professionelt hjælp til guitarspillet. Kristoffer fra Ravishing leverer guitar lir på de første numre på skiven. Det er noget fedt strengeleg og det giver en ekstra dimension til bandet, som ellers kun har budt på habilt rytmeguitar.

Vokalen er også blevet mindre ond og mere hviskende, dog med tilbagefald til en mere black-orienteret vokal. Det virker også godt med den udmærkede vekslen.

Indtil videre det mest gennemførte udspil fra den fynske en-mands hær. Så det må jo siges at gå den rette vej. Der en fed gennemgående atmosfære her på udspillet, som man nu kan mærke, manglede på demoerne. Det er også fedt med nogle længere numre, da Hrimner formår at vedholde lytterens interesse, hele vejen igennem et nummer. De episke og melankolske stemninger kommer også meget bedre til udtryk, på denne skive end tidligere. Dog ville en mere ren, kraftfuld og "professionel" lyd kun gøre indtrykket bedre! Med tiden burde Grimnismál placere Danmark på kortet med sin pagan metal med ambiente atmosfærer, måske et kommende Prophecy Productions band?¨

8/10

Kontakt Hrimner