Grimnsimál – Grimnismál [Demo 2001]

Endnu et dansk en-mands band er på banen. Denne gang fra Fyn og Grimnismál leverer vikinge metal af ondeste og grimmeste skuffe.

Basen ligger i black metal lydende musik, ikke langt fra det tidlige Burzum. Det bliver krydret med en grim gravkammer vokal og noget atmosfærisk keyboard. Desværre må det siges at keyboardet oftest lyder som en forkølet gang lort, det irriterer mere end det skaber stemning.

Kompositionerne er enkle, men temmelig varierede og kraftfulde. Der bliver skabt en fed episk til melankolsk atmosfære, med guitarens spil og lyd.

Lyden på demoet er meget mørk, men fed og understøtter den ønskede stemning godt. Man kan høre hvad guitaren laver og de enkelte trommer og bækkener fremstår rimeligt klart og naturligt.

"Grimnismál" er bandets første demo og viser et band på den rette vej. Dog mangler der nogle småting før at den er helt oppe at ringe. Noget mere spændende keyboard spil, samt et ordentligt lydende keyboard, der er bedre integreret i numrene, ville hjælpe meget. Vokalen er i sig selv udmærket, dog kunne jeg sagtens undvære de mange "ughs" og halvkvalte skrig. Men helt sikkert et spændende udspil for folk, der er til både vikinge og black metal. Og så er der satme noget fedt tungt, enkelt og kraftfuld guitarspil på skiven, det bør gøre mange thrashere misundelige.

5/10

Kontakt Hrimner