Grimnismál – Asablót – The Pagan Survival [Demo 2001]

Så er vi klar med Hrimner’s andet angreb med Grimnismál. Der er kommet lidt mere struktur på drengen siden, det første selvtitlede udspil. Jeg var især efter brugen af keyboard, som jeg synes faldt til jorden af flere årsager. Der er nu kommet styr på tangentspillet og de er bedre inkorporeret i musikken og medvirker til at bygge stemningen op. Og så er tangent lyden sgu også blevet federe.

Musikken tager stadig udgang i primitive black-lignende riffs med masser af melankoli indblandet. Både det fede melankolske guitarspil og det stemningsopbyggende keyboard spil virker godt i nummeret ’Oldtidens Mindesmærker’.

Dog kommer Hrimner’s sans for stemningsopbygning virkeligt til udtryk i den næsten ambiente ’Wisdom Of The Ancient’. Hvor musikken først bliver bygget drømmende med keyboard flader og stille og roligt guitar og hvisken. Efter noget tid blvier guitaren grumt forvrænget og der sænker sig en ond stemning over den mørke musik. Det for mig til at tænke på fede S.O.T.S.

Selvom der ikke er gået mange måneder imellem indspilningerne af bandets 2 første demoer, så er der alligevel noget fremskridt at spore, her på den nye skive. Som skrevet er der mere struktur over numrene, de virker mere færdige og gennemarbejdede. Og så er der heldigvis sket noget på keyboard siden. Det skal nok blive rigtigt godt i fremtiden.

6/10

Kontakt Hrimner