Doomstone – Disharmonic [Source Of Deluge/Pitchfork Promotions 2003]

Yeah, mørkt og nossetungt death/thrash fra Tyskland. Her er 4 drenge der aldrig er kommet sig over slut firserne og start halvfemserne, dem skal vi satme have nogle flere af.

Basen i musikken er direkte, tungt og meget hårdtslående death/thrash med en monstergrum og grim vokal. Ved første lyt virker vokalen lettere belastende, men som tiden går, kommer brøl og skrig til at passe perfekt ind i Doomstone’s helhed.

Dog er det hele ikke traditionelt smaddermetal, selvom det er det der fylder mest. Tyskerne har også opfindsomheden med dem. De har lavet nogle dristige kompositioner hvor de har sammensmeltet den brutale death/thrash med progressive melodiske elementer, samt lettere jazzede passager. Det lyder sjovt, men det virker perfekt og giver den nødvendige vekslen.

De progressive melodiske stykker bliver eksekveret med præcis og fingernem hånd. Ligesom resten af materialet på skiven. Aldrig på noget tidspunkt bliver de vilde breaks imellem brutalitet og finesse klodsede. De kører glat over i hinanden, det er et godt bevis på gennemarbejdet materiale.

Dette er bandets anden fundlængde skive, og hvis den første holder standarden, så er det også guf. Den mest inkarnerede death/thrash maniac får sit behov for headbanging tilfredsstillet med denne skive. Samt alt guffet, så de mere teknik interesserede musik lyttere har lidt at arbejde. Fed, teknisk og helstøbt skive.

8/10