Dimension F3H – Reaping The World Winds [Hammerheart/Nordic Metal 2003]

Der er mange der begræder tabet af det talentfulde norske band Limbonic Art. Det gør jeg også selv efter at bandet begyndte at vise at de havde nogle ordentlige nosser, på deres sidste par udgivelser. Men samarbejdet holdt ikke og nu er den ene halvdel af duoen, Morfeus, klar med sit "nye" band Dimension F3H, som har været annonceret i lang tid.

Den står på noget som vel kan beskrives som neo-industrial techno metal. Hvad ligger der så bag min fancy beskrivelse af musikken. Jo, Musikkens base består af temmelig hidsige og meget tynde guitar riffs, tordnende trommer, elektroniske effekter og keyboards en masse og en sjov vokal.

Der er egentligt ikke meget metal over guitarspillet, godt nok er mange af riffene hidsige og bliver kørt af sted med høj hastighed. Men guitarlyden er temmelig letfordøjelig og mangler noget bid. Keyboardet lyder ofte pisseglad, kan med lidt god vilje minde om keyboard arbejdet på "Nexus Polaris" fra Covenant.

Morfeus har fået fat i Stian Kristoffersen fra Pagan’s Mind til at styre trommerne. Hvorfor forstår jeg ikke, de er nemlig smurt ind i så mange effekter, at de lyder som en god gammeldags trommemaskine, dejlig plastik lyd.

Det eneste som er rigtigt specielt på skiven, er vokalen fra Arch Nemesis’ Nesmoth.- Han hvisker, mumler, prædiker og gør ved. Det er ikke fordi det lyder pissegodt, men man kan vænne sig til vokalen og den virker faktisk okay i bandets univers.

Hvad Morfeus har tænkt på under kreationen af dette album, ved jeg sgu ikke. Min bedste forestilling er at han har lidt under en massiv hjerneblødning. Musikken herpå har ingen umiddelbare kvaliteter. Musikken bliver hurtigt forvirrende og frustrerende at lytte på. Især på grund af den komplekse lyd, som gemmer instrumenterne i en mudret masse, i stedet for at bringe dem frem. Og hvad skal vi med de 2 techno/ambiente instrumentale numre? Jeg har hørt denne skive utallige gange da jeg ikke kunne forstå at Morfeus, kunne lave sådan noget kedeligt og intetsigende musik. Men jeg bliver mere og mere træt af skiven for hver gang jeg hører den. Drop det her pis og begynd med Limbonic Art igen, eller lav noget ordentligt materiale med en ordentlig lyd!

1/10