Cydonia – The Dark Flower [Metal Blade/Nordic Metal 2003]

Tungt metal med afsæt i Thrash, krydret med neoklassiske keyboardstykker og ren vokal ved siden af thrashens brølen. Det lyder som en sjov blanding og efter at have lyttet til Cydonia, kan jeg konstatere at blandingen er meget sjov.

Det er ikke fordi at nogle af de enkelte elementer som bandet bruger er dårlige, slet ikke, Hver for sig så er både thrashen og de mere progressive stykker meget fede. Men sammen, så mister bandet sgu alt for meget momentum. Hvad hjælper det at stemningen er høj og den moshende guitar kører derudaf. For at skifte over i futuristisk keyboard spil og ren stemmepragt, det holder sgu ikke.

Vokalen er meget fed. Både den halvbrutale thrash vokal og den rene er sgu fede at lytte på. Musikken er også vel eksekveret og mange af thrash stykkerne sparker seriøst røv. Det progressive stykker er dog ikke så fede, dem er der for meget genbrug og pop over.

Hvis Cydonia dog ville vælge side og helst thrash siden. Så er jeg sikker på at de ville lave et rigtigt fedt album. Den vekslen de kører imellem direkte spark røv thrash og smukt progressivt metal holder sgu ikke. Den røde tråd mangler, det bliver frustrerende at lytte til.

4/10