Bloodshed – Inhabitants Of Dis [Code666/Superion 2003]

Her er en skive jeg har set frem til at høre. Efter at de svenske drenge fortryllede mine ører med deres fede "Skullcrusher" EP, så har dette været en af de længe ventede skiver.

Efter første gennemlytning af skiven var undertegnede dog så skuffet over det han hørte, at skiven blev lagt på is. Siden blev den dog fundet frem igen og fik en del gennemlytninger. Bandet er blevet mere modent og det kan især høres på numrenes kompositioner. I stedet for den nedtunede death metal som bandet før leverede. Så er der kommet noget progressivitet over arrangementerne og de viser hvor gode musikere de egentligt er.

Det hele er dog ikke progressivitet. Bloodshed er stadig møgbrutale, endnu mere brutale end tidligere. De kolde og voldsomme guitarriffs bliver høvlet af i et lynende tempo og de knuser alt. Af og til minder den kolde og knusende guitar mig lidt om Mayhem, i deres velmagtsdage.

Vokalen er også et klart højdepunkt på skiven. Oftest bliver den høvlet af sted på bedste og ondeste black maner for ofte at gå over i et dybt og multigrimt growl. Derudover ligger vokalen langt nede i mixet og det giver en kanon effekt.

Med en kanonlyd lavet af Thomas Skogsberg, der placerer sig imellem den gamle kulte Sunlight lyd fra de tidlige svenskerdøds bands, og nyere koldt black metal, det rykker sgu. Så er materialet også fremadstormende og virkeligt flot. Samtidigt med at det selvfølgelig er pisse grimt, det her handler om ekstrem brutalitet. Dog kunne jeg godt være foruden de instrumentale strengelege og det spoken word pis der bliver brugt et par gange, det er mere filler end killer. Når galden er spyet, er der kun tilbage at skrive, at dette er sgu en klasse debut fuld længde fra svenskerne, den skal ejes hvis du tror du kan lide brutalt death.

8/10