Ancient Rites – And The Hordes Stood As One [Hammerheart/Nordic Metal 2003]

Så slår det sort metalliske belgiske band Ancient Rites, anført af en altid veloplagt Gunther Theys, til igen. Denne gang byder drengene på en live skive, som også udkommer som DVD.

Bandet byder på 16 numre, som spænder over hele deres karriere. Man må sige at de har valgt setlisten ganske godt, de kommer vidt omkring. Jeg kan ligeså godt fastslå at belgiernes approach til black metal, aldrig er faldet helt i min smag. Dog må jeg indrømme at jeg har respekt for deres pågåenhed og vilje, de bliver sgu ved lige meget hvad.

Desværre er lyden og stemningen herpå skiven lidt flad. Der er satme mange bands der har dårligere lyd på deres studie albums, end Ancient Rites har på denne koncert. Det hele virker lidt kunstigt og trommerne er da også smurt ganske kraftigt ind i triggers. Hvor helvede er den ægte live lyd henne?

Hvis man er til Ancient Rites så er skiven sgu oplagt. Bandets musikalske historie bliver leveret af et veloplagt band. Derudover så er bookletten som altid, når det drejer sig om Gunther Theys materiale, helt på toppen. En del flade live billeder, men også en lang fed historie om bandet og Theys selv. Det er faktisk fedt at læse om hans baggrund, samt bandets tidlige dage, samt deres brændende passion for musikken.

6/10