Vomitory – Primal Massacre [Metal Blade/Target 2004]

Hvis der er et band, der mere end noget andet, er garant for svensk death metal, som leverer det som det skal lyde, så er det Vomitory. De har siden debut fuldlængden i 1996, leveret det ene sviske udspil efter det andet. Turen er nu kommet til det femte "Primal Massacre", bare navnet får en til at føle velbehag.

Fra første tone ligger det fast at Vomitory ikke har tænkt sig at flytte sig fra deres sti. Guitaren er tung som altid, de tunge, fede og fængende riffs, som altid har været bandets varetegn, er federe end nogensinde. De rykker og slider i din nakke. Bassen rumsterer ondt og lavt bag den knusende guitar mur, brutal vellyd. Som altid er trommerne lidt underspillede bag de andre instrumenter. Det gør dog ikke præstationen ringere. De knusende temposkift fra ikke så hurtig, til lidt hurtigere fungerer fint som altid, hvorfor ændre noget der ikke er stykker. Det er ikke verdens hurtigste blastbeats bandet leverer, men hvorfor også det, når dette er dræbende.

Vokalen er med årene blevet tungere og mere udtalt, og det er en af Rundqvist’s fedeste præstationer, vi er vidne til på dette album. Den ligger perfekt i mixet, ligesom de andre instrumenter. Igen er det Henrik Larsson i Berno Studiet, der har stået for lyden. Og man må sige at han efterhånden ved hvordan Vomitory skal lyde.

Vomitory vil aldrig blive et band der revolutionere noget. De har et godt fodfæste i death metal verdenen med deres røvtunge death metal, med fængende riffs og lidt melodi inde over. Der er ikke noget her der er sukkersødt, det er velspillet brutalitet hele vejen igennem, det er sgu klasse.

8/10