Vehemence – Helping The World To See [Metal Blade/Target 2004]

En af 2002’s store overraskelser var amerikanske Vehemence’s label debut "God Was Created". Den skive tog mig og mange andre med storm, så der var set frem til nyt materiale med bandet.

Bandet fortsætter hvor de slap på sidste skive. Deres death metal stadig tung og meget mørk, med anelser af melodi inde over. Et af bandets forcer er de 2 guitarister Bjorn Dannov og John Chavez. De leverer suverænt mange fede og fængende riffs. Derudover har de også lavet nogle fede melodi strukturer, der på samme tid er fængende og meget betagende. Der er en del smadder thrash riffs i løbet af skiven, og hjælper med at gøre seancen mere lytte venlig.

Musikken er nemlig temmelig svær at lytte på. Der sker oftest en masse ting på en gang, og det sammen med den tunge og meget mørke lyd, gør det til tider svært at opfange detaljerne. Nathan Gearhart’s vokal er også røget et par toner længere ned, så den er meget tung og dyb. Derudover growler han ikke så meget mere, den står oftere på et grimt, brutalt growlende skrig. Det er meget fedt, men det råbende growl der var på "God Was Created" savner jeg dog lidt.

Skiven her er endnu en ener fra Vehemence’s side. De griber deres death metal an på en hel anden måde, end de fleste andre bands. Deres musik er mørk og emmer af stemning og atmosfære, samtidig med at det er møgbrutalt. "Helping The World To See" er dog ikke ligeså fed og charmerende som "God Was Created", men det er tæt på.

8/10