Unmoored – Indefinite Soul-Extension [Code666/Superion 2003]

Her er endnu et band der har huseret i en del år, uden at få alt for meget opmærksomhed. Det er svært at forstå, når man sidder og lytter til dette album, som er deres tredje fuldlængde skive.

Bandet byder på en masse stilarter kogt ned til deres lille specialitet. Bunden er lagt med den typiske svenske død. Masser af smukke og fængende melodier, der smyger sig ud og ind af hinanden. Oveni bliver der lagt nogle tungere death metal elementer. Samt lidt hæsblæsende black metal indskydelser her og der.

Musikerne veksler godt imellem genrerne og skiftene kommer gnidningsfrit. Der er helt sikkert lagt noget arbejde i sangskrivningen. Dog synes jeg at det har tendens til at blive lidt for kedeligt og pænt en gang imellem. Og det er her den svenske trio falder igennem.

Vokalen bliver afvekslet godt imellem et ondt og desperat growl og en smuk ren vokal og lidt skrigeri. Alle vokalerne går godt i spænd og skaber nogle gode kontraster. Musikken bygger nemlig meget på stemninger og hele tiden følger vokalerne, stemningsskiftene.

Det er en rigtigt fed skive Unmoored har fået lavet. Dog bliver den lidt for pæn og lyder en gang imellem lidt for meget som andre bands. Dog er dette guf for fans af den mere brutale melodiske død. Og skiven kan da også holde til at blive grovlyttet på, da bandet varier musikken godt. Samt at de leverer nogle habile musikalske præstationer samt nogle gode numre.

7/10