Occult – Elegy For The Weak [Karmageddon/Target 2004]

Endelig er hollandske Occult klar med deres nye skive "Elegy Of The Weak", den 5. i rækken fra bandet. Forventningerne til skiven, i hvert fald mine, var store efter den meget fede "Rage To Revenge" fra 2002.

Bandet disker stadig op med svinsk death/thrash med store boller og endnu større aggressioner. Der bliver leveret alt fra svinefede smadder riffs til mere klassisk thrash-ageddon. Vokalen er hele tiden i centrum og meget fed. Den er hidsig, den nærmest snapper af lytteren, bider sig fast og forfølger det stakkels offer. Hvis Maurice er halvt så ond som han lyder, så er han en grim kal’.

Tempoet er for det meste behageligt headbanger fordrende. Trommerne får moderate tæsk, dog lyder det fedest når stortromme angrebene sættes ind. Tempovariationen er god i de enkelte numre, men er meget ens hvis vi ser på albummets helhed.

Skiven er indspillet hos Andy Classen og han har faktisk formået at give Occult en hædelig lyd. Den lyder godt som meget andet, men instrumenterne lyder naturligt og har masser af spillerum.

Skiven her er en tand federe end "Rage To Revenge", der er mere tænding på og lyden er en tand mere energisk og passende. Musikalsk er der også masser af guf, for fans af den gamle death/thrash skole. Jeg tror ikke Occult vil tiltale mange, der kun lytter til nyere metal, men for os andre er dette kræs!

8/10