VA – Japanese Assault [Relapse Records/Target 2003]

Så er Relapse klar med endnu en skive i "Assault" serien, og denne gang er turen kommet til Japan. Og denne gang bliver vi faktisk budt på 4 temmelig forskellige bands. Selvom de alle befinder sig i den larmende ende af deres respektive genrer.

Første band i ilden er Senseless Apocalypse leverer en gang meget larmende og ekstremt punket grindcore. Stilen rammer ikke rigtigt mig. Typisk grindcore der kører i de samme cirkler. Dertil kommer at guitaren til tider er lidt for glad og punket. Vokalen er meget fed og rangerer fra ekstremt skrigende til growlende.

Så er det Muga’s tur, denne japanske kvartet leverer noget mærkeligt noget. Igen er der afsæt i grindcore, men inde over det er der en del punk og noget som kan betegnes som emo-core. Vokalen går fra et sindssygt skrig, til en mere dyb syngende vokal, det lyder sgu lidt små desperat, men fedt. Jeg kan ikke helt følge hvorfor de "pæne" emo guitarer skal blandes med den grimme ellers grimme musik, Muga holder sgu ikke fem meter. Og da numrene er 2-3 minutter lange, bliver de også lidt små belastende at lytte på.

Det fedeste band på skiven er helt klart Realized. Der leverer en omgang tungt, larmende og røvfedt grindcore. I stedet for Realized, skulle de måske have kaldt bandet Napalm Death jam. For musikken og vokalen ligger det meste af tiden, meget tæt op ad Napalm Death’s tidlige materiale. Og det er satme fedt! Realized smadrer derudaf med fed og røvsparkende musik, samt et monster growl. Anbefalelsesværdigt band.

Sidste band på skiven er Swarrrm og de leverer larmende og dissonant metalcore. De tekniske finesser er i orden og det samme er det støjende og forstyrrende elementer. Der bliver også vist fint jazzet basspil. Vokal præstationen er også fed. Intens og meget pågående. Det er 4 fede numre Swarrrrm leverer og de har bidt sig fast i hælene på deres amerikanske forbilleder.

Endnu en fed skive i "Assault" serien. Det er en fed ide Relapse har fået med at præsentere, nogle fede undergrunds bands fra en række lande. Og hvis man er til Relapse musik, så er skiverne sgu pengene værd, også denne, især på grund af Realized.

6/10