Einherjer – Blot [Tabu Recordings/Target 2003]

Dette nye udspil fra norske Einherjer, viste sig også at blive det sidste. Ikke så længe efter udgivelsen af denne skive, valgte bandet at smide håndklædet i ringen.

Skiven er meget hård at komme i gang med. Den er mørk og tung, samtidig med atmosfæren er meget dyster. Teknikken spiller også en væsentlig rolle på "Blot". Der er rigtigt mange fede guitarleads. Basgangen imponerer ofte og trommespillet er intelligent bygget op. Der er mange vilde breaks og en del progressivitet over sangskrivningen.

Vokalen, som jo er meget i denne sammenhæng, er også meget mørk og ildevarslende. Den fungerer godt sammen med musikken og de stemninger der bliver lagt for dagen. Men personligt savner jeg lidt afvekslen og især noget "sang", i stedet for det dybe growlende råb der bliver leveret det meste af tiden.

Bandet viser med "Blot" god teknisk sangskrivning. Dog gør lidt af stemningen tabt på grund af den mørke og dystre lyd. Det gør også at udspillet er lidt svært at komme ind på. Men efter noget tid vokser kompositionerne meget og viser at Einherjer var indbegrebet af vikinge-metal. En ganske fed svanesang, der burde stå i samlingen hos alle yndere af det høje nord!

8/10