Atrox – Orgasm [Code666/Superion 2003]

Puha, norske Atrox leverer noget af en omgang udfordrende metal, her med deres nye skive "Orgasm".

Vi bevæger os indenfor et felt, der besidder elementer fra thrash, progressivt metal, jazz, doom og rock. Deroveni den søde vokalist Monika’s til tider, anderledes vokal.

Musikalsk byder Atrox på øreguf. De drømmende scenarier de til tider sætter op. De flyver derude et sted. Jazzet bas, syrede guitarstykker og en drømmende vokal. Samt sagt perkussion fra trommerne.

Til andre blæses der af sted med en fed gang thrash, derudover er der masser af afbræk i form tekniske og progressive udskejelser.

Musikerne har fuldstændigt styr på deres instrumenter, de leverer sgu nogle lækre ting. Kompositionsmæssigt er skiven også i høj klasse, man keder sig ikke når man lytter til Atrox.

Det eneste man kan sætte en finger på, er den outrerede men også charmerende vokal. Den kræver noget tilvænning, men efter nogle gennemlytninger så begynder den at sidde der. Og så løftes helhedsoplevelsen en del. Et meget mærkeligt album med stor diversitet, det kræver en del tilvænning. Men helt sikkert anbefalelsesværdigt, for de openmindede og dem der kan lide udfordringer i musikken, uden at det skal være sukkersødt.

8/10