Napalm Death - The Code Is Red... Long Live The Code [Century Media/Target 2005]


Skiven her skal ikke have mange rotationer i spillen, før at man føler sig hensat til en svunden tid. En gang for længe siden, hvor stjernerne lyste kraftigere på nattehimlen og hvor Napalm Death var denne planets mest vrede og hårdtslående band. Den fornemmelse giver briterne igen en, med åbneren 'Silence Is Deafening'. Vrede guitarriffs, med en lyd som på 'Greed Killing' en meget hidsig Barney spytter ordene ud, halvt galde halvt growl. Trommerne kaster sig nådesløst ud i dobbelt stortromme angreb og lilletrommen får på puklen, samtidig med at Shane vrider bassen tunge strenge godt og grundigt.

Endnu engang har bandet været dybt inde i dem selv og fundet en masse vrede og galde frem. Det har resulteret i et album, med mange referencer til bandets tidligere udspil. Der er masser af grindcore på albummet sammen med tungt death metal og hardcore influenserne. De korte meget hårdtslående skæringer er også fundet frem igen, og som altid slår de hårdt og effektivt ned.

Kompositionsmæssigt kan man ikke påstå at bandet står i stampe, der er masser af saft og kraft i kompositionerne. Derudover bliver der indbragt nye elementer til Napalm Death verdenen, i en skøn sammenhørighed med de gamle velkendte elementer. Brugen af gæstevokalister på dette album, giver en god og frisk effekt, især Jello Biafra's vokal giver et frisk pust. Derudover er de 2 sidste og meget mørke skæringer en sjov slutning og viser bandet fra en nyere side.

Produktionsmæssigt fungerer udspillet også optimalt. Musikken bliver kastet ud af højtalerne med stor kraft og man bliver fanget af kvartettens utrolige mængde energi. Derudover er de heftige guitar riffs også meget fængende og så lyder øksen også godt, ligesom de resterende instrumenter.

Dette er den stærkeste skive som Napalm Death har leveret indenfor de sidste 10 år. Man må sige at de har fundet en ny energi og nye kilder til galde. Vredt death metal blandet med deres gammelkendte grindcore og hardcore referencer fyrer op under kedlerne og sørger for at man ikke kommer til at kede sig i de 45 minutter som albummet varer. Jeg tror ikke nogle af Napalm Death's fans vil blive skuffede over denne skive.

9/10