Hevein - Break Out The Hammers [Demo 2004]


Endnu et nyt band fra den blomstrende finske metal scene. Der er godt mange jern I ilden I de 1000 søers land, og meget af den nye musik deroppe fra er også overraskende godt.

Hevein er et lidt specielt metal band. Deres hovedingrediens er hårdtslående thrash der er blødt lidt op med god og gribende melodi og nogle nu-metalliske breakdowns. Deroveni gør bandet brug af både violin og cello, ikke noget synth baseret snask, men den ægte vare. Det giver en noget episk og melankolsk stemning til den, ellers ofte hårdtslående musik.

Vokalmæssigt varieres der imellem en brutal thrash vokal, et mere crossover-agtig nu-metallisk råben og en fed ren vokal, der besidder følelser og smerte. Følelser er noget der går igen og igen igennem de 4 numre på dette demo. Kompositionerne er bygget op omkring melankoli, vrede og frustrationer, eller det er i hvert fald det indtryk man får af det samlede stemningsbillede.

Det er et meget interessant udspil som Hevein her har fået sat sammen, og det har da også sikret bandet en deal med Spinefarm Records, og det er sgu fortjent. Lyden her på demoet er også i top, kraftfuld med masser af smadrende kraft og godt med plads til instrumenterne. Så de alle kommer til deres ret, og så ligger de også udmærket i mixet.

Strygerne er med til at give en ekstra dimension, til bandets ellers stemningsfulde univers. Tungt thrash blandet med melodi, melankoli og vrede moderne elementer, giver nu en meget god helhed. Det bliver spændende at følge bandet i fremtiden, de burde hurtigt kunne sætte deres fodaftryk på metal himlen.

7½/10