Conjuration/Full Moon Lycanthropy - Vorvolaka/Wolfman [Bestial Burst 2005]


Det var lidt af en overraskelse da denne skive dumpede ind af brevsprækken. Danske Full Moon Lycanthropy havde jeg ikke hørt så meget til, men fandt hurtigt 2 fede numre på deres website. Finske Conjuration havde jeg derimod aldrig hørt om, og skulle til at grave lidt info op omkring dem.

Conjuration er som skrevet fra Finland og har en demo på bagen, som kan findes på deres website. Stilen er obskurt heavy metal med et meget mørkt præg og en umiskendelig 80'er lyd. Guitaren leverer fedt og fængende spil, nummeret sætter sig med det samme fast i baghovedet på lytteren og er ikke sådan at slippe af med. Trommer og bas holder rytmen i et hårdt greb og leverer ikke meget ud over det sædvanlige. Til at toppe kagen af med, har vi den mørke vokal, en dyb mellemting imellem spoken word og growl, mere eller mindre, lidt henad King Fowley på de nyere Deceased skiver. En meget fed vokal, der er med til at give en dyster stemning på nummeret.

Danske Full Moon Lycanthropy leverer dystert melodisk black metal, der bærer præg af mørkt heavy metal. Bandet rammer den rigtige dystre stemning fra starten af og man føler sig hurtigt hensat til en mørk skov, hvor man som jaget vildt farer af sted i blinde. Udover den kolde guitar der pumper effektive riffs ud, så bliver der gjort brug af et meget dæmpet keyboard, der dog giver meget til atmosfæren. Brugen af vokalen giver også et ekstra aspekt til musikken og den virker stort set som et ekstra instrument. Den bliver varieret godt og er rigtig fed. Trommerne bliver leveret af en maskine, og den kolde lettere industrielle lyd maskinen til tider præsterer, passer faktisk godt ind i bandets stemningsbillede.

Man må sige at man får fuld valuta for pengene med denne 7". Begge bands leverer et suverænt fedt track, som man ikke sådan lige bliver træt af. Begge bands approach til musikken er også interessant, og 7"eren viser 2 af de bands som man med rette kan forvente sig noget af i fremtiden. Jeg ser i hvert fald frem til at høre mere fra begge bands og følge deres færd ind i den mørke fremtid.

8/10