Evergrey - A Night To Remember - Live In Gothenburg [InsideOut/Target 2005]


Nu er det blevet tid for en live skive fra et af Sverige's mere produktive, samt live aktive bands. Jeg har selv fanget Evergrey live en enkelt gang, og det var en god oplevelse. Derudover har de sidste par skiver som bandet har lavet, også bidt sig fast i mine ører, så derfor så jeg frem til at ligge ører til dette dobbeltalbum, fyldt med nogle af bandets bedste kompositioner.

Fra første færd kan man mærke at bandet er på toppen, de ved at de indspiller et live album og gør hvad der skal til, plus lidt mere. Der bliver grebet fat i publikum fra starten og musikerne kommer ud over scenen og ind i stuerne. Energien strømmer fra højtalerne og med dæmpet lys og lukkede øjne, er det som at være der selv.

Lyden på albummet er god, men live stemningen stadig bibeholdt og der er gjort meget for at holde publikum i fokus, så man kan høre deres klappen og begejstrede tilråb. Instrumenterne kommer ganske klart igennem og mange små detaljer høres fint. Dog er især vokalarbejdet i fokus, samt de mange kor og backingvokaler, det er dog også en vigtigt del af Evergrey's univers, det er med til at gøre musikken speciel. Men det overordnede lydbillede virker også godt, instrumenterne er vel placerede og som skrevet får man mange af de små tekniske detaljer med.

Endnu et vellavet live album er nu på gaden, det kan være svært at vælge med alle de live udgivelser der kommer. Dog er dette et must have for Evergrey fans, samt andre tilbedere af melodisk progressivt musik. Evergrey forstår at flytte deres musik fra scenen og ind i stuen, lyden er veloptaget og musikken lyder godt. Og så består optagelsen af 2 skiver og 20 numre, bedre bliver det sgu ikke.

(NB: 8 er den højeste karakter en live skive vil kunne få, når jeg anmelder dem, da de ikke leverer noget nyt eller banebrydende, men står for allerede indspillet musik. Så et 8 tal betyder at lyd, stemning og valg af numre (selvom det altid kan diskuteres) er helt på toppen!)

8/10