Unearthly Trance – Season Of Séance, Science Of Silence [Rise Above/Target 2003]

Damn, hvor er det her tungt og grimt. Unearthly Trance leverer et sjovt sammensurium af tunge doom riffs (tænk Black Sabbath, Pentagram etc…). Der er smurt ind i en lo-fi larmende guitar lyd. Tunge basstykker. Der vrisser med feedback og rå kant. Larmende og enkelt trommespil. Samt en grim hviskende black inspireret vokal med masser af ekko og en højere, men stadig afdæmpet doomy vokal.

Tempoet er sløvt til lidt hurtigere og hele tiden er lyden smurt ind i larm. Det hele virker meget forstyrrende og svage sjæle vil hade denne skive. Den mørke og grimme stemning er perfekt. Den indgyder black metal ondskab én masse. Unearthly Trance formår faktisk at skabe en ondere stemning, end mange af de nyere black metal bands.

Kompositionsmæssigt rykker de 6 skæringer meget. Skiftet imellem de multitunge larmende parter og de mere up-tempo traditionelle doom parter, som stadig larmer, er godt. Og hele tiden hviler den foruroligende atmosfære over musikken. Hele tiden kigger man sig over skulderen. Det kan ikke passe at alle lydende kommer fra højtalerne. Det kan ikke passe at musikken ikke fremmaner noget lidt ondere end ondt. Musikken på skiven passer perfekt til dit værste mareridt. Og selv når musikken er stoppet, så forfølger den dig. Det her er larmende klasse med rødderne dybt begravet i de gamle doom metal, med atmosfæren og galskaben fra black metallens dybe grav.

9/10