Torchbearer – Yersinia Pestis [Metal Blade/Target 2004]

Her er et band der har haft fart på. Svenske Torchbearer blev dannet sidste år og er allerede nu klar med deres første udgivelse. Som også er deres debut album. Grunden til at de allerede er signet, er nok medlemmerne. Bandets medlemmer er nemlig fra Unmoored/Incapacity/Solar Dawn, Setherial/Chaosdaemon og Satarial.

Stilen er direkte death/thrash med old school influenser og en dyb growlende vokal med skrigende tendenser. Guitarspillet er meget standard. Okay riffs der bliver rykket af, men der er ikke meget spændende over dem. Det samme kan siges om bassen, der det meste af tiden følger rytmen skånselsløst. Trommerne smadrer også derudaf, til tider i mid-tempo andre tider grindende. Bækkenerne får masser af smæk og klirer det meste af tiden. Men alt i alt er trommespillet heller ikke det fedeste der er hørt.

Produktionen er okay. Der er god plads til instrumenterne, dog ligger den ene guitar meget højt noget af tiden, det kan man godt blive lidt træt af. Derudover er trommernes lyd heller ikke altid den fedeste.

Her er igen et af de standard bands som Metal Blade engang imellem spilder tiden på. Torchbearer byder ikke på andet end en gang standard death/thrash og det er sgu ikke godt nok. Der udkommer så satans mange fede skiver, så hvem gider at bruge tid på dette?

3/10