Scarve – Irradiant [Listenable/Target 2004]

Denne franske sekstet har det med at blive lidt for kompleks i sit udtryk. Deres tunge larmende thrash bliver podet med dissonans, støj og pæne svenskerdøds melodier. Og en gang imellem bliver det lidt for meget.

Bandets udgangspunkt er meget fedt og når de trykker deres thrash af så er musikken sgu fed. De mange elementer de krydrer musikken med, er til dels også okay. Det sker bare at det bliver for meget. Musikken bliver for kompleks og lydbilledet bryder sammen, ligesom lytteren bliver meget frustreret, under af afkodningen af signaler.

Musikerne er ganske habile og leverer nogle meget fede ting uden at imponere synderligt. Vokalen er okay og et studie værd. Growlet er meget standard og lidt halv kedeligt. Men den rene effekt indsmurte vokal er sgu meget fed. Selvom den bringer tankerne lidt for meget hen på diverse svenskerdøds outfits.

Produktionen er mørk og meget kompleks. Den passer fint til bandets musik og atmosfære. Men gør også at skiven er hård at lytte til.

Bandet er blevet bedre sangskrivere siden den forrige skive ’Lumniferous". Og det må siges at det er temmelig vigtigt at sangskrivningstalenterne er i orden, når man vil levere larmende, kompleks musik med en masse elementer. Det kræver hårdt arbejde at komme ind på skiven, og selv efter mange timers gennemlytning, bliver man sgu ikke helt belønnet for sin indsats. Det er sgu lidt for dissonant, mørkt og komplekst det her.

6/10