Legion – Unseen To Creation [Listenable/Target 2004]

Dette bands første inkarnation stammer tilbage fra 1994 og de 2 guitarister har været med hele vejen igennem. Derfor skulle man tro at Legion havde haft tid, til at finde sin egen unikke stil igennem årene. Det er så ikke helt tilfældet, de 2 bands Marduk og Dark Funeral spøger godt nok rigtigt meget i baggrunden. Og det er hele vejen igennem dette udspil.

Så i har nok regnet ud at den står på koldt og lynhurtigt black metal, med fængende melodiske elementer. Guitar arbejdet er lynhurtigt og riffene anvendt mange gange før. Vokalen er udmærket, men minder meget om før hørte vokaler, men rykker sgu meget godt. Trommerne bliver leveret af Dragu, nok bedre kendt som Emil Dragotinovic, som også er kommet til at styre tønderne i Marduk. Det gør han forhåbentligt bedre end herpå skiven. For det ligefremme spil han leverer herpå, når kun Fredrik Andersson’s (ex-Marduk) til sokkeholderne. Derudover stinker de triggerede stortrommer også for vildt.

Den generelle lyd på skiven er ganske udmærket. Mørk og kold, især guitaren besidder kulde og ondskab.

Skiven her er standard, hverken mere eller mindre. Musikken er sgu okay og kan høres engang imellem. Dog bliver det ufatteligt kedeligt i længden, da man har hørt det hele før, bare meget bedre. Og så er de 2 instrumentale stykker ’Ascendancy’ og ’Invoking The End’ ufatteligt kedelige og virker som fyld, derfor 4 tallet i stedet for 5 tallet.

4/10