Hypocrisy – The Arrival [Nuclear Blast/VME 2004]

Man ved aldrig helt hvad man kan forvente når Peter Tägtgren og Hypocrisy smider et nyt album på gaden. Man ved at fortidens udspil på den ene eller anden måde bliver repræsenteret. Men på den gode eller dårlige, eller hårde eller bløde måde. Det spørgsmål svæver altid i baghovedet.

Med "The Arrival" får vi hele pakken. Her indgår elementer fra de hårde og brutale skiver, til de nyere mere atmosfæriske albums. Der er stor spredning på albummet og det er egentligt godt nok, en fed opsummering af hvad Hypocrisy efterhånden står for. Alle numrene bliver leveret meget overbevisende og for en gangs skyld, med spilleglæde. Tägtgren virker meget oplagt og leverer fed og meget brutal og varieret vokal.

Kompositionerne er også godt bygget op. Nogle som ’Born Dead Buried Alive’ smasker der ud ad og begraver alle levende. Andre som den storslåede ’The Departure’ byder på stor atmosfære og fede keyboards. Og så igen andre som ’War Within’ byder på det hele i den samme pakke.

Men overall så byder numrene på brutalitet indpakket i atmosfære, altså Hypocrisy som vi kender dem, selvom de af til viser lidt flere tænder, end det har været tilfældet de seneste år. Derudover så har Tägtgren selvfølgelig også pakket musikken ind i en perfekt produktion, lyden er kraftfuld og sparker tænder ud. Med den her skive går ingen Hypocrisy fans galt i byen, andre skal nok lige tage en lytter først.

8/10