Dismember – Where Iron Crosses Grow [Karmageddon/Target 2004]

Efter næsten alt for lang ventetid, slår denne svenske death metal legende til igen. Efter at have været drænet for energi og efter at have leveret halvsjuskede skiver, på grund af stramme deadlines fra deres forrige label. Er Dismember nu på et nyt label og har fået masser af tid, til at kreere denne bastard af en skive.

Fra første riff er der ingen tvivl om at det er Dismember der er i spillen. Bandet lagde ud med en hård stil på deres debut "Like An Everflowing Stream" og den er det blevet ved. Selv om nogle af fortidens skiver har været mere eller mindre kedelige. Så må man sige at bandet er som genfødt. Der er fuld knald på drengen fra start til slut på denne skive. Bandet tæsker af sted i deres mid-tempo verden. Grindende guitarer, smadrende bas og tæskende trommer. Og endnu engang leverer Kärkki en rigtig fed vokal indsats.

Numrene er fulde af energi og spilleglæden lyser ud af musikken. Numrene er tunge og fængende, den fede rock attitude der kendetegnede bandet sidst i 90’erne, er tilstede, men ikke så overdrevet som det engang var tilfældet.

Uden at ryste på hånden, kan jeg skrive at det er bandets suverænt bedste album siden debuten. Der er masser af ungdommelig friskhed over musikken, Dismember vil sgu fremad igen. Selvfølgelig er musikken tæt på hvad bandet tidligere har lavet. Sådan vil det sgu altid være når vi snakker Dismember. Men hold kæft hvor kan de levere tungt, smadrende og alt for fedt death metal.

8,5/10