Deivos – Hostile Blood [Butchery Music 2003]

Man kan kun sige wauv, når man ligger øre til dette polske bands musik. Man kan vel godt kalde denne trio, for det nye håb på den polske death metal scene. Og lur mig om de ikke snart er signet på et større selskab end Butchery Music, og slår igennem.

Brutalt death metal med meget teknik er hvad Deivos leverer. Der er masser af fedt guitar, man kan ikke påstå at alle riffs er lige originale. Men de sparker alle hård røv. Bassen er også en tough satan. Hårdt spændt op og leverer rigtigt mange lækkerier. Plus bassen får en del plads i lydbilledet. Trommeslageren disker også op med en del lækre detaljer. Og så er trommelyden ikke smurt ind i triggers. Fedt at høre teknisk death metal med ordentlig trommelyd.

Sangskrivningen har bandet også komplet styr på. De ved hvordan de skal sætte et nummer sammen, som både er brutalt og besidder teknik. Det er sgu fedt at høre. Produktionen er meget fed, men lettere rodet. Men det er egentligt meget charmerende og passer egentligt godt til musikkens beskidte atmosfære. Og selvom lyden er lidt rodet, så kommer de tekniske detaljer fint igennem.

De 5 numre på skiven er alt for fede og viser et nyt band, som marcherer taktfast fremad. Selvfølgelig har vi hørt meget af det der er på skiven før, men ikke i dette kontekst. Der er sgu en forholdsvis unik stemning over Deivos’s musik, selvom der er referencer til en del bands. Som bonus er der smidt 2 demo numre fra 1999. De er også meget fede, dog er trommelyden derpå ikke så fed og forsangeren som bandet havde dengang. Er heller ikke halvt så fed, som ham der styrer det nye materiale. Det her er en skive der skal tjekkes ud af alle seriøse death metal fans.

8/10