Burst – Prey On Life [Relapse/Target 2003]

Puha, denne skive har voldt mig nogle kvaler igennem det sidste stykke tid. Burst leverer hardcore præget metal med masser af støj, skæve melodier og en til tider meget belastende og intens vokal.

Hele tiden veksler bandet imellem ambiente stemningsflader med skæve melodi linier og mere let spiselige elementer. Oftest er der noget fængende, næsten poppet sjov inde over numrene. Det viser sig godt i ’Iris’, hvor der næsten går melodi grand prix i det. Vokalen skriger og skriger, kuldegysningerne vælter ned ad ryggen og man begynder automatisk at skære tænder, så pågående er vokalen.

Kompositionerne er i top og byder lytteren på nogle mentale udfordringer. Både hvad angår støjmuren der gemmer, de til tider meget progressive sangstrukturer meget godt. Og de finurlige strukturer, samt de tekniske detaljer og skæve elementer, der hele tiden vælter ind og ud af lydbilledet.

"Prey On Life" er en typisk skive som man enten elsker eller hader. Og det er helt sikkert at jeg ikke vil komme til at lytte meget til den i fremtiden. Dog kan jeg sagtens høre det fede ting ved Burst’s musik. Dog bliver de mere mærkelige end godt er, og jeg tror sgu ikke at der er mange, der hopper med på denne vogn. Men med de objektive briller på, så er denne skive sgu over standard, men den skiller sig ikke positivt ud.

6,5/10