Belphegor – Lucifer Incestus [Napalm/Target 2003]

Det var også på tide at østrigske Belphegor fik smidt en ny skive på gaden. Det er godt og vel 4 år siden, at den sidste skive "Necrodaemon Terrorsathan" så dagens lys. Godt nok har ventetiden været forsødet med "Infernal Live Orgasm" fra 2002. Der bød på live, demo og 2 nye numre. Men intet slår en smadrende fuld længde skive.

Belphegor’s store force på de seneste skiver, var den fede vekslen imellem den tunge død og den hurtige black metal. Det gør de stadig, dog ikke i så stort omfang. Der er kommet mere fart over materialet, og det tager sgu lidt tid at vende sig til. Men efter 10 gennemlytninger, så sidder den der. Bandet leverer stadig ondt og svinsk death/black af høj klasse.

Der er også kommet mere teknik på drengen. Der er flere temposkift og frække breaks. Samtidig med at guitarerne leverer flere vilde ting, blandt andet mange fede smadder leads.

Kompositionerne er typisk for bandet. En mørk og tung atmosfære og så ellers straight forward death/black. Dog med mere teknik indblandet, end før hørt fra bandet. Vokalen er som altid ond, Helmuth’s mellemting imellem et growl og et skrig virker stadig perfekt.

Hvis man engang er blevet hooket på Belphegor, så er man fanget. Dog kræver denne skive lidt længere tid at komme ind på livet på, end de forrige blasfemier. Dog er bandet stadig ondskaben selv, og de 8 skæringer på skiven er et glimrende eksempel på klasse death/black.

8/10